miercuri , iulie 24 2024
Home / Servicii / Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri

Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri

Sunt recomandate LED-urile pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri?

Atunci cand vine vorba despre instalatii electrice pentru cladiri de birouri, majoritatea persoanelor se gandesc la corpurile de iluminat LED. Este firesc acest lucru intrucat, iluminatul adecvat este deosebit de important intr-o cladire de birouri, dar si in orice alt tip de cladire.

Iluminatul adecvat este necesar atat pentru cei care lucreaza la birou, cat si pentru cei care fac curatenie in cladirea de birouri sau pentru cei care desfasoara tot felul de alte activitati in aceste cladiri.

Instalatii Electrice Pentru Cladiri de BirouriSi cand vine vorba despre iluminatul in cladiri de birouri, ce poate fi mai util decat corpurile de iluminat LED? Despre acestea vom discuta in randurile care urmeaza, si veti afla motivele datorita carora, majoritatea electricienilor si a inginerilor recomanda astfel de corpuri de iluminat.

Veti descoperi de ce sunt mult mai eficiente in comparatie cu toate celelalte corpuri de iluminat, bazate pe alte tehnologii.

LED-urile si avantajele lor pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri

Exista foarte multe avantaje pe care le putem aduce in discutie cand vine vorba despre utilizarea LED-urilor pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri. Pe scurt vom discuta putin despre acestea, pentru ca sa va puteti face o idee, si pentru a intelege cat de utile sunt in viata de zi cu zi aceste corpuri de iluminat.

1. Eficienta energetica

Fara doar si poate, primul lucru la care putem sa ne gandim cand vine vorba despre corpuri de iluminat LED, este eficienta energetica. Aceste corpuri de iluminat au nevoie de cu 50% mai putina energie electrica pentru a oferi lumina de care este nevoie in cladiri, comparativ cu becurile traditionale incandescente, fluorescente sau halogene.

Drept urmare, consuma mai putina energie electrica in fiecare luna, ceea ce inseamna plata unor sume mai mici de bani la facturi.

2. Durata de viata impresionanta

In trecut, oamenii erau foarte multumiti de faptul ca becurile incandescente durau in jur de 1000 – 1200 de ore (cele mai performante).

Apoi, becurile fluorescente puteau dura in jur de 8000 de ore, insa acum exista becurile LED care depasesc orice asteptare. Veti gasi becuri LED in cladiri de birouri si in orice alta cladire care au o durata de viata estimata de 30.000–50.000 de ore sau chiar mai mare.

Aceasta durata de viata este influentata de factori cum ar fi calitatea lampii sau a corpului. Se recomanda alegerea unor astfel de corpuri de iluminat si din acest motiv. Deoarece nu este nevoie de inlocuirea lor atat de frecvent, pot fi economisiti bani si in acest sens.

3. Durabilitate mare

Fara filamente sau carcase din sticla, LED-urile sunt rezistente la rupere si spargere, si in mare masura imune la vibratii si alte impacturi. Iluminatul traditional este de obicei continut intr-un exterior din sticla sau cuart, care poate fi susceptibil la deteriorare.

LED-urile pe de alta parte, tind sa nu foloseasca sticla, ci sunt montate pe o placa de circuit si conectate cu fire lipite care pot fi vulnerabile la impact direct, dar nu mai mult decat telefoanele mobile si dispozitivele electronice mici similare.

4. Ilumineaza instant

Majoritatea lampilor fluorescente si HID nu ofera luminozitate completa in momentul in care sunt aprinse, multe dintre ele necesita trei minute sau mai mult pentru a atinge puterea maxima de lumina.

Cu toate acestea, LED-urile se aprind la o luminozitate de 100% aproape instantaneu si fara intarziere la re-aprindere.

Acest lucru poate fi avantajos in urma unei pene de curent sau oricand angajatii deschid o cladire de birouri in timpul orelor diminetii devreme, cand afara este inca intuneric.

Concluzie

Asadar, cand vine vorba despre instalatii electrice pentru cladiri de birouri, fiecare aspect conteaza. De aceea, este recomandata utilizarea iluminatului LED, care ofera o serie de avantaje pur si simplu impresionante. Patru dintre ele v-au fost prezentate pe scurt in acest articol, insa lista avantajelor este mult mai amanuntita.

Check Also

Sisteme de Supraveghere Video Brasov

Sisteme de Supraveghere Video Brasov

De ce utilizeaza antreprenorii diverse sisteme de supraveghere video Brasov? In zilele noastre, majoritatea antreprenorilor …

Close