joi , iunie 20 2024
Home / Sanatate / Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Cand are o persoana nevoie de protetica si estetica dentara Brasov?

Multi dintre pacientii carora medicul dentist le-a recomandat sa treaca pragul cabinetului unui specialist in protetica si estetica dentara Brasov sunt bulversati.

Acestia nu stiu ce este protetica sau estetica dentara, si de ce au nevoie de aceste lucruri. Ba chiar mai mult, exista si pacienti care din acest motiv incepe sa se ingrijoreze.

Pentru inceput, mentionam faptul ca nu trebuie ca pacientii sa aiba motive de ingrijorare cu privire la acest subiect. Mai multe detalii insa sunt prezentate in randurile urmatoare ale articolului. Va recomandam sa ramaneti alaturi de noi, pentru ca intr-o zi este posibil sa aveti si dvs. nevoie de ajutorul acestor specialisti.

Protetica si estetica dentara Brasov

Cand o persoana sufera o pierdere severa a tesutului dentar dur, are o estetica proasta a dintilor, sau are o uzura a dintilor, au nevoie de ajutor.

In cazul lor, solutia o reprezinta protezele dentare (punti, coroane, fatete etc.), care sunt folosite pentru a reface dintii deteriorati. In cazul pierderii complete a dintelui, proteza va fi atasata de un implant dentar. Proteza dentara este cruciala pentru refacerea functionalitatii si a esteticii dintilor.

Protetica si Estetica Dentara BrasovProcedurile de proteza dentara sunt necesare atunci cand din cauza deteriorarii cauzate de transporturile dentare, sigiliile ermetice mari sau uzura dintilor provoaca pierderea tesuturilor dentare dure. Protetica dentara este recomandata si dupa tratamentul stomatologic endodontic.

Pierderea vitalitatii dintelui creste sansa fracturilor dentare. In cazul in care exista o astfel de situatie, o coroana dentara completa poate fi restaurata prin atasarea protezei la un implant dentar.

Tipuri de proteze dentare

Pacientii care au nevoie de ajutorul specialistilor in protetica si estetica dentara Brasov, trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri de proteze. Protezele sunt impartite in aparate protetice dentare detasabile si fixe. Aceste din urma proteze sunt mult mai superioare.

Comparativ protezele amovibile (detasabile), aparatele protetice fixe sunt adesea imposibil de distins de dintii naturali. Acestea ofera aspectul estetic perfect si confortul pe care protezele dentare nu pot oferi. Daca este posibil, se recomanda intotdeauna folosirea protezelor fixe.

Protezele fixe se cimenteaza pe dinti sau se insurubeaza pe implanturi. Protezele fixe pot fi considerate cea mai eficienta modalitate cand se dpreste restabilirea vederii esteticw a dintilor si functionalitatea corespunzatoare a functiei de mestecat.

Protezele dentare complete reprezinta solutia ideala in momentul in care pacientului ii lipsesc toti dintii sau o parte a acestora. Protezele dentare sunt realizate dintr-o baza de plastic roz si dinti albi. Protezele dentare sunt atasate de dintii ramasi cu carlige. Protezele elastice, injectate cu caldura, sunt mai confortabile dat fiind faptul ca se adapteaza si se ataseaza usor de gura.

Protezele partiale sunt utilizate atunci cand un pacient si-a pierdut unul sau cativa dinti. Unui pacient ii este mult mai usor sa se obisnuiasca cu protezele partiale. Aceste proteze sunt pastrate la locul lor cu ajutorul unor agrafe metalice. Acestea se fixeaza pe dintii de pe fiecare parte a golului.

Coroane dentare

Pacientii care merg la specialistii in protetica si estetica dentara Brasov, trebuie sa cunoasca informatii si despre coroanele dentare. Coroanele ceramice cu oxid de zirconiu redau aspectul estetic frumos care se potriveste cu frumusetea dintilor reali.

Culoarea protezei este solida si naturala. Zirconiul este compatibil biologic cu corpul uman, motiv datorita caruia, coroanele dentare din acest material nu provoaca alergii sau alte reactii adverse.

Coroanele sunt folosite atunci cand dintii sunt grav afectati de carii dentare, obturatii mari sau alti factori potentiali.

Coroanele metalo-ceramice sunt realizate prin acoperirea unui cadru metalic cu un strat de portelan. Daca dintii sunt grav deteriorati, morti sau au obturatii mari, sunt recomandate coroanele complete pentru a asigura soliditatea. Coroanele sunt folosite atunci cand dintii sunt morti, grav deteriorati de transporturile dentare sau au obturatii mari.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

De ce este util un dezinfectant saloane? Persoanele care lucreaza in cadrul unui salon, stiu …

Close