miercuri , iulie 24 2024
Home / Sanatate / Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

De ce este util un dezinfectant saloane?

Persoanele care lucreaza in cadrul unui salon, stiu cat de util le poate fi un dezinfectant saloane. Igienizarea instrumentelor de la salonul de infrumusetare este cel mai important pas pentru orice medic estetician.

Daca doriti sa va asigurati ca clientii dvs. primesc cele mai bune servicii posibile si ca sanatatea lor este in siguranta, atunci este important sa va faceti timp pentru a va igieniza in mod corespunzator toate echipamentele cosmetice.

Inainte de a discuta insa despre motivele datorita carora un dezinfectant este util, trebuie sa vedem ce diferente exista intre dezinfectare, curatare si igienizare.

Igienizarea, curatare si dezinfectarea cu un dezinfectant saloane

Dezinfectant SaloaneDezinfectarea este procesul de ucidere a majoritatii bacteriilor si a altor microbi de pe instrumentele dumneavoastra de estetician. Ar trebui sa dezinfectati toate suprafetele cu o solutie chimica inainte de a le igieniza.

Curatarea implica indepartarea murdariei, resturilor si a altor substante din unelte. Ar trebui sa curatati toate suprafetele cu un burete, detergenti si apa calda inainte de a le dezinfecta sau igieniza. Igienizarea inseamna eliminarea a 99% sau mai mult din germeni, virusi si bacterii de pe produsele dumneavoastra pentru a preveni contaminarea incrucisata intre clienti.

Exista o varietate de dezinfectanti din care puteti alege, in functie de tipul de suprafata pe care doriti sa o dezinfectati. Puteti alege alcooli (izopropil), peroxid de hidrogen, tratamente cu gaz ozon, tratament cu abur cu expunere la lumina UV sau un sterilizator la temperatura inalta.

Cat de des ar trebui igienizate instrumentele de la salon?

Probabil va intrebati cat de des ar trebui sa folositi un dezinfectant saloane. A avea un salon curat si a lucra cu instrumente cosmetice sterilizate este una dintre cele mai bune modalitati de a va atrage clientii la salonul de infrumusetare.

Oamenii se vor simti intotdeauna in siguranta si apreciaza atunci cand folositi unelte sterilizate si ambalate pe ei. Si, cel mai probabil vor fi dispusi sa va recomande altora.

In general, este recomandat sa va curatati uneltele de fiecare data cand le utilizati, intre fiecare client. Din fericire, aceasta nu este o misiune tocmai grea, si o puteti efectua fara probleme. De exemplu, puteti stoca mai multe pensete, foarfece sau spatule de henna, astfel incat le veti putea steriliza mai rar.

Cum se alege dezinfectantul pentru salon?

Un dezinfectant pentru salon este deosebit de util pentru ca dupa cum ati putut vedea, ucide bacteriile si microbii de pe instrumentele de la salon.

A alege un astfel de dezinfectant insa, poate fi o misiune putin mai dificila, mai ales daca faceti o asemenea achizitie pentru prima data.

Tineti cont de eficacitatea impotriva agentilor patogeni cand alegeti dezinfectantul. Un dezinfectant bun pentru saloane trebuie sa poata actiona foarte eficient impotriva unui numar cat mai mare de agenti patogeni. Acesta trebuie sa elimine inclusiv bacterii, virusuri si fungi. Inainte de a alege dezinfectantul, cel mai indicat este sa cititi eticheta produsului, pentru a va informa.

Compatibilitatea dezinfectantului cu suprafetele de la salon conteaza foarte mult. Saloanele au o varietate de suprafete, incepand de la pardoseala (gresie sau parchet), sticla, piele, plastic sau alte materiale. Este de preferat sa alegeti un dezinfectant saloane despre care sa stiti ca este compatibil cu toate suprafetele din salon.

Timpul necesar pentru ca dezinfectantul sa isi faca treaba conteaza de asemenea foarte mult. Unele solutii dezinfectante actioneaza in cateva minute, iar altele in cateva secunde. Cand alegeti dezinfectantul, tineti cont si de acest lucru.

De asemenea, conteaza siguranta pentru oameni si mediu cand alegeti un astfel de produs. La fel de important este sa aiba si instructiuni de utilizare, si sa tineti cont de acest aspect. Tinand cont de toate detaliile de mai sus, nu aveti cum sa faceti o alegere gresita.

Check Also

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Cand are o persoana nevoie de protetica si estetica dentara Brasov? Multi dintre pacientii carora …

Close