miercuri , iulie 24 2024
Home / Constructii / Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Care sunt cele mai comune probleme la instalatii electrice?

In viata de zi cu zi, pot sa apara diverse probleme la instalatii electrice. Din pacate, in cazul in care aceste probleme nu sunt remediate in cel mai scurt timp, pot fi urmate de adevarate tragedii.

Nu de putine ori s-a intamplat ca un incendiu devastator sa izbucneasca in urma unui scurt circuit electric.

Intr-o astfel de situatie si-au pierdut viata foarte multe persoane odata cu trecerea anilor. In plus, au existat si cazuri in care oamenii au pierdut toata toata agoniseala de o viata, datorita unui incendiu de la un scurt circuit sau cauzat de un aparat electric.

Tocmai din acest motiv, este important sa cunoasteti care sunt in general problemele aparute la instalatiile electrice, pentru a sti cand sa luati legatura cu un electrician autorizat ANRE sau cu o firma de specialitate. Astfel, aveti sane foarte mari de a evita o catastrofa.

Instalatii electrice: Probleme comune

Exista mai multe situatii in care apar problemele la instalatiile electrice. In cele ce urmeaza vom enumera o parte dintre aceste probleme comune ale instalatiilor electrice.

1. Fluctuatii ale tensiunii electrice

Surplusurile reprezintat o crestere a incarcaturii in liniile electrice, fapt care determina o crestere a curentului in prize. Cresterile frecvente pot fi responsabile de deteriorarea dispozitivelor electronice si pot reduce durata de viata a acestora drastic.

Instalatii ElectriceScaderile sunt scaderi sporadice ale tensiunii electrice, care fac ca luminile sa scada si sa palpaie. Sunt cunoscute si sub denumirea de intreruperi.

Ele sunt de obicei atribuite dispozitivelor conectate care sunt defecte sau fabricate prost, consumand multa energie atunci cand sunt pornite.

De cele mai multe ori, cresterile si scaderile de tensiune electrica nu pot fi remediate, dat fiind faptul ca sunt cauzate fie de lovituri de fulgere, linii electrice deteriorate, fie o greseala a companiei dvs. de electricitate.

Cu toate acestea, pentru a preveni deteriorarea aparatelor dvs., aveti nevoie de un electrician. Acesta va poate verifica daca este nevoie sa utilizati un dispozitiv de protectie la supratensiune, si va poate ajuta sa faceti o alegere inspirata.

2. Lumini palpaitoare

Exista si situatii in care becurile palpaie in interiorul cladirii. Aceasta problema poate fi cauzata de o conexiune slaba care ar putea duce in cele din urma la scantei, supraincalzire si chiar la un incendiu.

Daca se intampla des, opriti becurile care palpaie si cereti ajutorul unei firme de instalatii electrice, sau sunati un electrician autorizat ANRE.
Este posibil ca firele sa fie slabite sau corodate si sa faca contact. Insa, nu trebuie sa va faceti griji deoarece un electrician poate remedia o astfel de problema.

3. Explozii frecvente ale becurilor

Cu totii ne-am confruntat cu situatii in care becurile din casa s-au ars. Dar, exista situatii in care becurile pur si simplu explodeaza in momentul in care se ard.

Acest lucru ar putea fi si din cauza unei conexiuni slabe care poate duce la supraincalzire. Imediat ce treceti printr-o astfel de situatie, este recomandat sa luati legatura cu un electrician autorizat sau cu o firma de instalatii electrice. Specialistii pot sa remedieze rapid problema.

4. Prize sau intrerupatoare clade

Exista situatii in care prizele si/sau intrerupatoarele sunt foarte calde, fierbinti chiar. Aceasta inseamna ca o priza este supraincarcata, ceea ce inseamna ca, cablurile sale nu pot suporta sarcina electrica a gadgeturilor conectate la ea.

Acest lucru poate provoca un incendiu, daca nu se intervine rapid pentru remedierea problemei. Ca un sfat util, deconectati dispozitivele de la acea priza si raspanditi-le in jurul altor prize din casa dvs. Utilizati prelungitoare inteligente.

Acestea sunt asadar, patru dintre cele mai comune probleme care apar la instalatii electrice. Din fericire, acestea pot fi remediate de catre o firma de instalatii sau de catre un electrician autorizat.

Check Also

Asfalt Brasov

Asfalt Brasov

De ce este nevoie de asfalt Brasov? Am vazut cu totii asfalt Brasov pe strazi, …

Close