joi , iunie 20 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

Ce trebuie sa stiu despre profilaxie dentara Brasov?

Procedura de profilaxie dentara Brasov este o masura preventiva efectuata de catre medicul dentist. Aceasta procedora consta in efectuarea unui control oral de rutina combinat cu procedura de curatare amanuntita a dintilor.

Aceasta procedura indeparteaza bacteriile si tartrul cu ajutorul unor instrumente specializate. Procedura cunoscuta sub denumirea de profilaxie dentara include detartrajul, lustruirea si debridarea dintilor in cazul acumularii de prea mult tartru.

Cat de des trebuie efectuata o profilaxie dentara Brasov?

Persoanele care au dinti si gingii sanatoase ar trebui sa mearga la la cabinetul medicului dentist pentru profilaxie dentara o data la sase luni, ca masura preventiva. Cu toate acestea, persoanele care au probleme dentare si boli ale gingiilor ar trebui sa mearga la profilaxie dentara o data la trei sau patru luni.

In afara de aceste persoane, la cat mai multe sesiuni de profilaxie dentara Brasov ar trebui sa participe si persoanele din categoria cu risc ridicat. Persoanele cu risc ridicat includ fumatorii, diabeticii, femeile insarcinate si persoanele imunodeprimate.

Beneficiile profilaxiei dentare

In ceea ce priveste procedura de profilaxie dentara Brasov, aceasta are multe beneficii majore. Trebuie insa sa mentionam ca, atunci cand vine vorba de a va asigura sanatatea dentara, profilaxia dentara obisnuita este pe locul doi dupa periajul obisnuit si folosirea atei dentare. Are mai multe beneficii majore dupa cum am spus, dintre care unele sunt enumerate mai jos:

1. Indepartarea placii si a depunerilor de tartru din buzunarele adanci

In ciuda periajului si folosirii atei dentare regulate, tartrul si placa se acumuleaza in buzunarele adanci ale gingiei, unde perii periutei si firul de ata nu ajung.

Profilaxia dentara regulata poate elimina acumularea de luni de zile in doar cateva minute. Un dentist profesionist din apropierea dvs. sau un igienist dentar are toate instrumentele si echipamentele necesare pentru a face munca.

2. Dinti cu aspect mai sanatos si respiratie mai proaspata

Profilaxie Dentara BrasovCuratarea profesionala in procedura de profilaxie dentara va poate scapa de orice pete si nuante galbui de pe dinti. Spray-ul Prophy Jet va oferi un luciu lucios dintilor. Dupa ce o procedura de profilaxie dentara se incheie cu o apa de gura cu fluor, dintii devin mai puternici si respiratia mai proaspata.

Intrebari frecvente despre profilaxia dentara?

Exista multe persoane care au intrebari despre profilaxie dentara Brasov. O procedura de profilaxie dentara indeparteaza tartrul? Aceasta este una dintre cele mai des intalnite intrebari despre aceasta procedura. Ei bine, profilaxia dentara implica proceduri de curatare amanuntita, detartrare, razuire si lustruire care indeparteaza tartrul si placa bacteriana din gura.

Profilaxia este o curatare profunda? Si aceasta este o intrebare frecventa asociata cu aceasta procedura dentara. Ei bine, chiar daca profilaxia este uneori denumita curatare profunda, ambele sunt destul de diferite una de cealalta.

In timp ce prima procedura indeparteaza acumularea de placa, tartrul si alte resturi de pe dinti si gura, curatarea profunda care se efectueaza ca parte a tratamentului bolilor gingivale, curata la un nivel mult mai profund sub linia gingiei pentru a elimina toate tipurile de acumulare.

Profilaxia este aceeasi procedura cu curatarea dentara? Profilaxia si curatarea dentara sunt la fel? Si in ceea ce priveste acest subiect apar multe intrebari si curiozitati.

Cu toate acestea, chiar daca profilaxia si curatarea obisnuita a dintilor sunt folosite in mod interschimbabil, primul este un proces mai cuprinzator decat cel din urma. Pe langa curatarea amanuntita, aceasta implica o examinare detaliata a igienei bucale, precum si cateva teste si inspectii complexe.

Concluzie

Cand vine vorba despre profilaxie dentara Brasov, foarte multe lucruri pot fi aduse in discutie. Aceasta este o procedura medicala efectuata in scop preventi de catre medicul dentist, si indeparteaza bacteriile si tartrul cu ajutorul unor instrumente specializate. Procedura are multe beneficii, si trebuie efectuata periodic.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

De ce este util un dezinfectant saloane? Persoanele care lucreaza in cadrul unui salon, stiu …

Close