joi , iunie 20 2024
Home / Casa si Gradina / Fabrica De Mobila Brasov

Fabrica De Mobila Brasov

Cate tipuri de tesaturi se folosesc intr-o fabrica de mobila Brasov?

Intr-o fabrica de mobila Brasov, activitatea principala consta in productia obiectelor de mobilier. Pentru fabricarea obiectelor de mobilier este nevoie de diverse tipuri de materie prima.

In categoria de materie prima se numara si tesaturile, care sunt utile pentru fabricarea diverselor obiecte de mobilier (canapele, fotolii, scaune, etc.).

Veti descoperi in randurile de mai jos ale acestui articol, mai multe informatii cu privire la tipurie de tesatuturi folosite intr-o fabrica de obiecte de mobilier.

Tesaturi necesare intr-o fabrica de mobila Brasov

Cand vine vorba despre tesaturile folosite intr-o fabrica de mobila Brasov, numarul acestora este suficient de mare. Veti descoperi in continuare exemple de tesaturi care pot fi de folos pentru fabricarea diverselor obiecte de mobilier.

1. Tesaturi naturale

Tesaturile naturale de tapiterie se refera la cele tesute din materiale gasite in natura . Acestea includ fibre vegetale si materiale derivate din produse de origine animala. Iata cateva dintre cele mai comune tesaturi naturale folosite pe mobilierul tapitat.

Fabrica De Mobila BrasovBumbac: Aceasta fibra naturala ofera o buna rezistenta la uzura, decolorare si pilling. Este mai putin rezistent la sol, sifonare si foc. Tratamentele de suprafata si amestecarea cu alte fibre deseori compensa aceste slabiciuni.
Durabilitatea si utilizarea depind de tesatura si finisaj. Tesaturile de damasc sunt formale; panza este mai casual si mai durabila.

Amestec de bumbac: In functie de tesatura, amestecurile de bumbac pot fi tesaturi rezistente, potrivite pentru familie. Un finisaj rezistent la pete pentru tapiterie, trebuie sa fie aplicat pentru utilizarea de zi cu zi.

Piele: Acest material dur poate fi aspirat usor, sters cu umiditate dupa cum este necesar si curatat cu balsam de piele sau sapun pentru sa.

Matase: Aceasta tesatura delicata este potrivita numai pentru zonele pentru adulti, cum ar fi camerele de zi formale. Trebuie curatat profesional mobilierul fabricat intr-o fabrica de mobila Brasov, daca este murdar.

Lana: Robuste si durabile, lana si amestecurile de lana ofera o rezistenta buna la formare, decolorare, sifonare si murdarie. In general, lana este amestecata cu o fibra sintetica pentru a facilita curatarea si pentru a reduce posibilitatea de a simti fibrele, unde fibrele sunt lipite intre ele pana se aseamana cu pasla. Amestecurile pot fi curatate pe puncte atunci cand este necesar.

Tipuri de tesaturi sintetice pentru tapiterie

Tesaturile sintetice sunt materiale artificiale concepute folosind procese chimice. Ele sunt de obicei mai durabile si mai putin costisitoare decat tesaturile naturale pentru tapiterie, folosite intr-o fabrica de mobila. Iata cateva exemple de tesaturi sintetice pentru tapiterie.

O astfel de tesatura este acetatul. Dezvoltat ca imitatie de matase, acetatul poate rezista la mucegai , pilling si micsorare. Cu toate acestea, ofera doar o rezistenta suficienta la sol si tinde sa se uzeze, sa se increteze si sa se estompeze la soare. Nu este o alegere buna pentru mobilierul care va deveni greu de utilizat zilnic.

Acrilicul poate fi un alt material pentru tesatura, intalnit si utilizat intr-o fabrica de mobila Brasov. Aceasta fibra sintetica a fost dezvoltata ca imitatie de lana. Este un material care rezista la uzura, incretire, murdarie si decolorare.

Acrilul de calitate scazuta se poate forma excesiv in zonele care primesc grade ridicate de abraziune. Acrilicele de inalta calitate sunt fabricate pentru a comprima semnificativ mai putine.

Microfibra este un alt material folosit intr- fabrica de mobila Brasov. Fabricata din poliester, aceasta tesatura populara pentru tapiterie are o textura asemanatoare catifelei, dar este mult mai durabila. Rezista la apa, pete si decolorare, asa ca este excelenta pentru zonele de locuit cu utilizare intensa.

Check Also

Geam Termopan Brasov

Geam Termopan Brasov

Ce trebuie sa stiu daca achizitionez o fereastra cu geam termopan Brasov? Pentru toate cladirile, …

Close